30 juli 2007

Wordt verwacht 12 (nieuws, 2007)

CRIMINEEL LEUVEN

Brugge is van Aspe, Mechelen is ingenomen door Deflo en Leuven is sinds twee jaar het jachtterrein van vader Willy en zoon Steven Bogaerts. De bierhoofdstad van Vlaanderen was het decor van 'Blik vol passie', het in 2005 verschenen thrillerdebuut van het duo, dat onder de naam Bogaerts schrijft. Ook in hun tweede thriller 'Het intieme verlangen', dat in september 2007 wordt uitgebracht door The House of Books, gaat het flink mis in de universiteitsstad.

Leuven wordt opgeschrikt door de brute moord op een 15-jarig meisje. Hoofdinspecteur Bottu en zijn twee assistenten Nico Polak en Vicky Coetsier staan voor een raadsel. Het mobieltje van het meisje dat naast het lichaam wordt gevonden, zou een oplossing kunnen bieden, maar zorgt voor nog meer verwarring.

Het gaat van kwaad tot erger: brandstichting in het stadhuis, ontvoering van een achttienjarig meisje en de voortijdige dood van een professor (hij wordt gevonden in het luxe bordeel Le Désir Intime) en een architect.
Zowel vader Willy als zoon Steven heeft een achtergrond in het bankwezen. Wat als een hobby begon: het samen schrijven van verhalen, puur om zich te amuseren, groeide uit tot inmiddels hun tweede politieroman. Toch waren vader en zoon al eerder literair druk doende. Willy begon in zijn studententijd met het schrijven van cursiefjes, wat zich ontwikkelde naar korte verhalen in dag- en weekbladen. Steven schrijft eveneens graag cursiefjes. Daarnaast is hij pr-manager en bestuurslid bij de Science Fiction & Fantasy vereniging.

Verder bij The House of Books:

En weer is daar een nieuwe forensisch specialist als hoofdpersoon in een thriller. Ditmaal gaat het om dr. Alexandra Blake, geneticus bij het AFIP, oftwel Armed Forces Institute of Pathology in Washington D.C. In het thrillerdebuut 'Bloedproef' van Lori Andrews verricht Blake onderzoek in een spectaculaire moordzaak. In de omgeving van militaire bases waart een seriemoordenaar rond die vrouwen vermoordt en nadien hun lijken tatoeëert. Het is waarschijnlijk nog maar een kwestie van tijd voordat hij bewijs achterlaat waarmee Blake hem kan opsporen. Maar dan slaat de moordenaar toe in de directe nabijheid van Blake en haar vriend, congreslid David Thorne.

Schrijfster Lori Andrews is hoogleraar rechten en genetica aan het Chicago-Kent College of Law en directeur van het Institute for Science, Law and Technology. Ze trad op in tv-programma's als Nightline en The Oprah Winfrey Show. 'Bloedproef' komt uit in september 2007.







EEN PARIJSE TUNNEL

Een Mercedes crasht in een Parijse tunnel. Het doet meteen denken aan de tragische dood van prinses Diana in 1997, maar dit gegeven komt ook voor in de in september 2007 te verschijnen 'De Accident Man', de eersteling van journalist Tom Cain.

De Accident Man in deze thriller heet Samuel Carver, een man die regelt dat slechte mensen slechte dingen overkomen. De helikopter van een drugsbaron krijgt tijdens de vlucht een technisch mankement: Samuel Carver. Een terrorist wordt opgeblazen in zijn eigen bommenfabriek: Samuel Carver. Als ex-lid van de SAS, nu freelance huurling, is Carver het belangrijkste wapen van de 'Corporatie', een geheime operatie van de regering.

Opnieuw krijgt Carver de opdracht op korte termijn een huurmoord uit te voeren. Hij gelooft dat het doelwit een Pakistaanse terrorist is. Zijn opdracht is een auto-ongeluk te ensceneren in een Parijse tunnel. Maar dan wordt Carver in de val gelokt. Hij kan maar niet begrijpen waarom iemand hem naar het leven staat. Tot hij zich realiseert wie er in de auto zat....
Tom Cain is het pseudoniem van een journalist met 25 jaar ervaring. Hij woonde in Moskou, Washington D.C. en Havana. Cain publiceerde een tiental boeken, schreef filmscenario's. Zijn werk werd vertaald in twintig talen.

LIJK OPHALEN

,,4.10 u. De telefoon gaat. De begrafenisondernemer wordt uit zijn bed gebeld. De politie. Hij moet een lijk ophalen dat er al een tijdje ligt. Aan de stank te oordelen, tenminste.''

Benny Baudewyns behoort tot 'de coming men' van de Vlaamse thrillerwereld. Hij schreef tot dusver zes thrillers. Voor 'De Emerson Locomotief' ontving hij in 2002 de Diamanten Kogel.

Baudewyns' nieuwste boek is geen thriller, maar gaat wel over lijken. Baudewyns is namelijk ook begrafenisondernemer. In 'Brussel zien en...' (publicatie september 2007) biedt Baudewyns een kijkje achter de schermen van een merkwaardig beroep. Hij neemt de lezer mee op zijn tocht, van het ophalen van het lijk tot de uitvaartplechtigheid. Samengebald in een avontuur van een paar dagen, met als toetje een spannende reis met een lijk naar Italië. Ondertussen komen de vele facetten van het beroep van begrafenisondernemer aan de orde: de stress, maar ook de soms ongewild komische momenten.

Geen opmerkingen: