15 juli 2007

Wordt verwacht 2 (nieuws, 2007)

KOMT DAT SCHOT!

Barbara van IJzeren (1950) herbergt twee schijnbaar onverenigbare zaken: ze studeerde Franse taal- en letterkunde én ze heeft een Ajax-seizoenkaart. Maar kennelijk zijn deze twee fenomenen noodzakelijk om 'een ijzingwekkende voetbalthriller' te kunnen schrijven. In oktober 2007 brengt uitgeverij Prometheus haar debuut uit: 'Een schot voor open doel', waarin de volgens velen belangrijkste wedstrijd, Ajax-Feyenoord, centraal staat.

Moord, verraad en Ajax: het zal haters van de Amsterdamse club als muziek in de oren klinken. Het verhaal gaat als volgt: In een bomvolle ArenA staat de spits van Ajax, Olav Nansen, voor open doel. Op de tribune houdt iedereen zijn adem in. Wat daarna gebeurt, kan niemand geloven. Vervolgens wordt er een dode aangetroffen in de doucheruimte van de kleedkamer.

Terwijl de dagen verstrijken en de politie achter de feiten aan lijkt te lopen, stapelen de vragen zich op: waarom is Nansens vrouw Tanja opeens van de aardbodem verdwenen? Wat houdt de jonge, ambititeuze speler Kevin van der Molen achter? En wie zit er achter de geheimzinnnige telefoontjes die spelersmakelaar Henk Prins ontvangt?

Volgens de uitgeverij zal de lancering van Van IJzerens debuut gepaard gaan met 'aandacht in vrouwenbladen'. Ook wordt er promotie gevoerd in samenwerking met de supportersvereniging van Ajax.

Geen opmerkingen: