16 juli 2007

Wordt verwacht 3 (nieuws, 2007)

VAN KINDERBOEK NAAR THRILLER

Ze is van ongeveer dezelfde leeftijd als Lieneke Dijkzeul en heeft eveneens tientallen kinderboeken op haar naam staan. Nog een overeenkomst met de schrijfster van het thrillerdebuut 'De stille zonde': Ook haar eerste misdaadroman is een feit. De naam: Elisabeth Mollema (Amsterdam, 1949).

Bij uitgeverij Arena verschijnt in oktober 2007 Mollema's thriller 'Prooi'. Daarin focust de schrijfster op Angela Altman, een alleenstaande moeder met twee kinderen. Na een niet al te vlot verlopen scheiding probeert ze haar leven weer de goede richting op te krijgen. Als zij op een dag met haar hond een wandeling over het strand maakt, ontmoet ze twee jonge mensen, met wie het direct klikt. De vriendschap met Erik en Martha wordt steeds intenser, en de drie zien elkaar steeds vaker. Maar langzamerhand nemen Angela's nieuwe vrienden haar leven over.

Mollema is op dit moment bezig aan haar tweede thriller, getiteld 'Wraak', die in 2008 in de boekhandel zal liggen. Wie de schrijfster in het echt wil ontmoeten, kan dat doen op Manuscripta, de boekenbeurs voor 'het vak' én publiek, begin september in Amsterdam.

IN EEN PARK

Overigens heeft ook Lieneke Dijkzeul niet stilgezeten. In november 2007 kunnen we van haar hand 'Koude lente' tegemoet zien, de tweede thriller met inspecteur Paul Vegter in de hoofdrol. Deze keer heeft Vegter te maken met de moord op een kleuter. Op een regenachtige zondagmiddag in maart wordt het lichaam van een klein meisje gevonden in een park. Een buurman van het meisje wordt in zijn flat ernstig mishandeld door een jeugdbende. Waren zij getuige van de moord? Vegter ontvangt anonieme brieven die meer vragen oproepen dan beantwoorden. 'Koude lente' is een uitgave van Anthos.

Geen opmerkingen: