15 augustus 2007

Niet zomaar voorbij (nieuws, 2007)

NICCI FRENCH METEEN OP 1

De nieuwe thriller van Nicci French, 'Tot het voorbij is', komt deze week binnen op nummer één in de Bestseller 60, de door de Stichting CPNB samengestelde lijst met bestverkochte boeken. In de slipstream van de tiende thriller van het schrijvende stel maken enkele van hun eerder verschenen misdaadromans een rentree in de lijst.

De publicatie van 'Tot het voorbij is' is omgeven met festiviteiten. Hoogtepunt moet het diner met Nicci Gerrard en Sean French worden op 27 augustus in Utrecht. Boekhandelaren die een bijzondere actie rond de verschijning bedachten, kwamen in aanmerking voor twee kaarten voor henzelf en een aantal kaarten voor hun klanten.

Inmiddels heeft Nicci French' uitgeverij Ambo|Anthos acht namen van boekhandels bekendgemaakt die bij het diner met het auteurskoppel aanwezig mogen zijn en enkele kaarten mogen uitdelen aan 'de grootste fans'. De winnaars zijn: boekhandel Kramer en Van Doorn uit Zeist, AKO, Bruna, boekhandel Blokker uit Heemstede, boekhandel Waanders in Zwolle, boekhandel Bouwman in De Bilt, Bol.com en boekhandel Kralingen in Leerdam. In totaal worden er 200 kaartjes verdeeld.

Ook een aantal andere misdaadromans is weer aan het stijgen in de Bestseller 60. 'Rendez-vous' van Esther Verhoef (Anthos) kwam in een midprice-editie uit en steeg van 31 naar 11, 'Triptiek' van Karin Slaughter (Cargo) kwam opnieuw binnen op 31. Ook twee oudere titels van David Baldacci kwamen in de lijst terecht: 'Duister lot' en 'Het recht van de macht'. Dit heeft te maken met de actie Keihard Afrekenen van uitgeverij A.W. Bruna, waarbij drie midprice-thrillers voor de prijs van twee over de toonbank gaan.

Zie ook: de recensie van 'Tot het voorbij is'.

(Bron: Boekblad)

Geen opmerkingen: