14 maart 2008

Strop en zo (nieuws, 2008)

SPANNENDE NACHT MET KARIN SLAUGHTER

De Amerikaanse schrijfster Karin Slaughter is de speciale gast op de Nacht van het Spannende Boek op 3 juni in de Melkweg in Amsterdam. De bestsellerauteur zal onder meer worden geïnterviewd over het geschenkboekje dat ze voor Juni - Maand van het Spannende Boek heeft geschreven.

Deze 'Nacht' is een initiatief van de Stichting CPNB en wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Het is de bedoeling er een jaarlijks terugkerend thrillerfeest van te maken op de eerste dinsdag van juni. Het feest moet het traditionele Boekenbal van de CPNB gaan evenaren.

Hoogtepunt van de avond is de bekendmaking van de winnaar van de Gouden Strop 2008. De genomineerden worden enkele weken eerder, op vrijdag 9 mei, bekendgemaakt. In een rechtstreekse uitzending van het tv-programma Goedenmorgen Nederland zal juryvoorzitter van de Strop-jury, Ad Scheepbouwer, de namen van de vier of vijf kanshebbers op de thrillerprijs bekendmaken. 's Avonds zal journalist Ed van Eeden de genomineerden interviewen tijdens een bijeenkomst in Literair Café Van Wegen, Lange Koestraat 15 in Utrecht (aanvang 20.00 uur). Dan zal ook de Schaduwprijs, de prijs voor het beste thrillerdebuut worden uitgereikt. De bijeenkomst is een gezamenlijk initiatief van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM) en de Stichting Literaire Activiteiten Utrecht (SLAU). Zie voor meer informatie de site van de SLAU.

Geen opmerkingen: