30 juni 2008

Een lange strijd (nieuws, 2008)

ADVOCAAT KNOOPS SCHRIJFT THRILLER

Advocaat en hoogleraar Geert-Jan Knoops komt met een misdaadroman. In januari 2009 verschijnt zijn 'legal thriller' 'Advocaat van de Vijand'. Dat heeft uitgeverij A.W. Bruna meegedeeld.

In het boek probeert de New Yorkse advocaat Matthew Baldwin de chauffeur van Osama Bin Laden vrij te krijgen, die gevangen zit op Guantánamo Bay. Baldwin gelooft dat zijn cliënt niet betrokken was bij de aanslagen van Al Qaida in de Verenigde Staten. ,,Omdat gevangenen in Guantánamo Bay niet onder het Amerikaanse rechtssysteem vallen, begint een lange strijd om het recht te laten zegevieren'', meldt de uitgeverij.

De thriller van Knoops is een fictief verhaal, maar wel gebaseerd op een echte zaak. Knoops, die vooral bekend werd toen hij vrijspraak bewerkstelligde voor de twee vermeende daders in de Puttense moordzaak, trad in 2006 voor het Amerikaanse hooggerechtshof op als expert-consultant van de verdediging in de Guantánamo Bay-zaak.

Knoops zal in de toekomst nog meer thrillers schrijven die gebaseerd zijn op waargebeurde zaken, aldus de uitgeverij. De nieuwe boeken draaien ook rond de hoofdpersoon Matthew Baldwin. De advocaat schreef in 2006 het boek 'Het Tweede Schot' over de zaak rond de marinier Eric O. Dit was echter een gedetailleerde beschrijving van de zaak en geen misdaadroman.

Geen opmerkingen: