28 oktober 2008

Vlot kapsel (nieuws, 2008)

PRODUCER NIET VROLIJK OVER 'THE DA VINCI CODE'

Filmproducent Brian Grazer heeft toegegeven dat 'The Da Vinci Code', de succesvolle bioscoophit uit 2006 waarvan hij de producer was, eigenlijk niet zo'n beste film was. Grazer biechtte dit op in een interview met het dagblad USA Today naar aanleiding van 'Angels & Demons', het vervolg op 'The Da Vinci Code'. Grazer voegde er meteen aan toe dat 'Angels & Demons' uiteraard véél beter gaat worden.

,,Ook al hadden we met 'The Da Vinci Code' een getrouwe verfilming van het boek gemaakt, de film was wel een beetje te lang en te geënsceneerd. 'Angels and Demons' is helemaal anders, veel beter en meer eigentijds'', aldus Grazer. De producent is er dan ook van overtuigd dat dit vervolg vrijwel net zo succesvol zal worden als zijn voorganger: ,,Ook al kreeg 'The Da Vinci Code' geen geweldige recensies, de film deed wel een hoop stof opwaaien en dat droeg bij aan het succes. Deze film heeft die controverse niet, maar goeie recensies kunnen dat weer compenseren.''

Ook niet onbelangrijk: het veel bekritiseerde kapsel van Tom Hanks in zijn rol als Robert Langdon uit 'The Da Vinci Code' is in dit vervolg ingeruild voor een wat vlottere coupe. 'Angels & Demons', net zoals 'The Da Vinci Code' een verfilming van een boek van Dan Brown, verschijnt 14 mei 2009 in de bioscopen.

(Bron: MovieAlert!, foto: scène uit 'Angels & Demons')

Geen opmerkingen: