13 juli 2009

Wordt verwacht 117 (nieuws, 2009)

LEZERS VELLEN HET VONNIS

De in Kampen gevestigde uitgever Kok brengt voornamelijk boeken over zingeving, geloof en theologie op de markt. Wie de brochure voor dit najaar bestudeert, komt er echter ook thrillers tegen. Maar dan wel thrillers met een Boodschap.

Van de Amerikaanse schrijver, advocaat en voorganger Randy Singer verschijnt in november 2009 'Schaduwjury'. Een rechtbankthriller 'over morele thema's en spannend van begin tot eind', belooft de uitgever.

Een man dringt een televisiestudio binnen en schiet voor het oog van de camera een nieuwslezeres neer. Nabestaanden klagen het bedrijf aan dat het wapen heeft verstrekt: de enige partij die goed in de slappe was zit. De zaak verdeelt het land in twee kampen.
De jonge advocate Kelly Starling en de veelbelovende Jason Nobel zijn niet vies van de media-aandacht en nemen het tegen elkaar op. Het gaat hard tegen hard. En dat kan ook niet anders, want beiden hebben het vak geleerd bij Justice Inc., een bedrijf dat miljarden verdient door grote rechtszaken na te bootsen. Met topadvocaten en een schaduwjury voorspelt het bedrijf het eindvonnis - en zit er zelden naast.

Singer schreef dit verhaal over de voors en tegens van wapenbezit nadat zinloos geweld was gebruikt op de school van zijn vrouw en kind. Op 15 december 1988 schoot een 16-jarige scholier een lerares dood en verwondde een leerkracht op de Atlantic Shores Christian School. Singer vertegenwoordigde de nabestaanden van de lerares in een zaak tegen de wapenhandel, waar de jongen zijn geweer had gekocht. De schrijver schreef het boek, maar liet zijn lezers bepalen wat het vonnis moest zijn.

In 'Schaduwjury' vertegenwoodigt het finale oordeel de mening van de meerderheid van zijn lezers, aldus Singer.

BIOWAPEN

Op zijn blog noemt de Amerikaan Steven James zichzelf een 'husband', 'daydreamer' en 'friend of Jesus'. Maar hij houdt ook van 'chicken fajitas'. Bovenal is hij een 'storyteller'.

In januari 2010 verschijnt er weer een 'story' van hem, getiteld 'De toren'. Uitgeverij Kok noemt het boek 'een misdaadverhaal als een dodemansrit'.

FBI-agent Patrick Bowers, die ook al opdook in het eerder verschenen De pion, wordt ditmaal meegetrokken in een dodelijk web van intriges. Op weg naar San Diego neemt Bowers zich stellig voor de pyromaan te pakken die de stad onveilig maakt en daarna eindelijk tijd door te brengen met zijn immer sarcastische dochter Tessa.
Maar voordat hij het weet, bevindt hij zich met collega's Ralph en Lièn-Hua in een race tegen de klok om een levensgevaarlijke crimineel in de kraag te vatten. De branden die de pyromaan sticht, blijken nog maar het topje van de ijsberg. Langzaam ontrafelt zich een opzienbarend plan rondom het meest schadelijke biowapen ooit.

'De toren' was een van de drie genomineerde boeken voor de Christy Award 2009, de prijs voor de beste thriller van een christelijke uitgever.

Andere nieuwe titels:

Maggie Hamand - 'Ten derden dage' (februari 2010). Het is Goede Vrijdag in Londen. Richard Page leidt de kerkdienst, maar plotseling verstoort een zwaargewonde man de rust. De onbekende overlijdt aan zijn steekwonden. De man lijkt sprekend op het geschilderde portret van Christus dat in de kerk hangt.
Ted Dekker - 'De dochter van de beul' (januari 2010). Ze noemen hem Beul: een seriemoordenaar die al zes jonge vrouwen heeft ontvoerd. Hij is op zoek naar de perfecte dochter. Maar wie niet aan zijn hoge verwachtingen voldoet, moet het met een gruweldood bekopen. Uitgave in samenwerking met Luitingh-Sijthoff.

Geen opmerkingen: