20 januari 2015

Horrorscenario (nieuws, 2015)

ESTHER VERHOEF KIEST ANDERE UITGEVER VOOR NIEUWE THRILLER

'Lieve mama' is de titel van de nieuwe thriller van bestsellerauteur Esther Verhoef, die in april van dit jaar in de winkels moet liggen. Verrassend is dat de schrijfster haar nieuwe boek niet via Ambo|Anthos op de markt brengt, maar voor een andere uitgeverij heeft gekozen. Het was tijd voor 'een andere chemie'.

Prometheus is de uitgeverij die de eerstvolgende thriller van Esther Verhoef uitbrengt. Uitgeverij Ambo|Anthos die sinds 2006 de boeken van de Brabantse schrijfster met succes publiceert, heeft deze keer het nakijken.

'Lieve mama' vertelt het verhaal van verpleegkundige Helen. Zij is getrouwd met Werner, een succesvol horecaondernemer. Samen hebben ze drie kinderen van dertien, vijftien en zeventien.

De achttienjarige Ralf woont nog bij zijn ouders. Zijn leven draait om zijn auto, zijn vrienden en geld verdienen. Hij laat zich meesleuren in een misdadig plan: een overval op de woning van Helen en Werner. Op de bewuste avond ontvouwt zich een horrorscenario. Maar daarmee is de nachtmerrie voor Helen nog maar pas begonnen.

De auteur bevestigt dat haar nieuwe thriller bij Prometheus verschijnt. Maar ze benadrukt dat ze niet is 'overgestapt'. ''De rest blijft hetzelfde.'' Verhoefs thrillers en romans worden nu bijna tien jaar door Ambo|Anthos uitgegeven. ''Naar beider volle tevredenheid'', licht Verhoef toe. ''Onze samenwerking is plezierig en goed, maar na zo'n lange tijd ook wel wat veilig. De wisselwerking tussen schrijver en uitgeverij is heel intens en bepalend voor mijn visie op mijn werk en op het vak. Ik merkte dat ik het na zo'n lange, intensieve periode nodig had om eens een andere chemie te ervaren. Mai Spijkers' persoonlijkheid en zijn benadering van het vak maakte me nieuwsgierig naar Prometheus; een onafhankelijke uitgeverij met een interessant fonds.''

Dat haar nieuwe thriller bij Prometheus uitkomt, betekent niet dat ze met Ambo|Anthos breekt, benadrukt de schrijfster. ''Ik ben bezig met nieuwe boeken die in de komende jaren gewoon bij hen blijven verschijnen.''

Esther Verhoef is een van de succesvolste schrijvers van Nederland. Van haar psychologische thrillers en romans werden bijna 1,9 miljoen exemplaren verkocht. Verhoefs werk is in tal van talen verschenen en meerdere malen bekroond en genomineerd. Ze won o.a. de NS Publieksprijs, de Hebban Crimezone Award en de Diamanten Kogel. Overigens is het niet de eerste keer dat Verhoef een uitstapje naar een andere uitgeverij maakt. In mei vorig jaar verscheen het door haar en collega Daniƫlle Hermans geschreven non-fictie boek 'Stil in mij' bij uitgeverij A.W. Bruna. In het boek doen tientallen vrouwen hun relaas over seksueel misbruik en fysiek en psychisch geweld door nonnen binnen de rooms-katholieke kerk.

(Bron: Hebban|Crimezone)

Geen opmerkingen: