06 februari 2008

Naar een hoger level (nieuws, 2008)

SPELEN MET JAMES PATTERSON

De Amerikaanse bestsellerauteur James Patterson betreedt de spelletjesmarkt. Zijn verhalen worden getransformeerd tot computergames. Het eerste spel is gebaseerd op Pattersons succesvolle reeks 'Women's Murder Club' en komt in 2009 op de markt.

De games zijn voornamelijk bedoeld voor vrouwen in het algemeen, maar ook voor mannen en vrouwen van middelbare leeftijd - ook wel de 'casual games markt' genoemd - die niet zo gauw naar een Xbox of Playstation zullen grijpen. De spelletjes worden geschikt gemaakt voor PC's, online spelen, via mobieltjes en mogelijk ook via Nintendo's Wii. ,,De 'casual games markt' is waar ik me op richt met 70 procent vrouwelijke lezers'', zegt Patterson tegen het blad Variety.

De 'Women's Murder Club'-game is de eerste van een serie waar Pattersons naam op gedrukt staat. Sommige games zijn gebaseerd op reeds verschenen boeken en andere op nog te publiceren verhalen. Pattersons meest populaire boeken zijn de thrillers rond forensisch psycholoog Alex Cross. Volgens de Hollywood Reporter worden de games ontwikkeld door de doorgewinterde ontwerper Jane Jensen op basis van informatie en reacties van Patterson.

Het is overigens niet de eerste keer dat een bestsellerauteur zijn naam verbindt aan een computergame. Tom Clancy ging Patterson voor toen hij in 1996 het bedrijf Red Storm Entertainment mede oprichtte. De onderneming, overgenomen door Ubisoft, produceert nog steeds shootergames onder Clancy's naam. In ontwikkeling zijn computergames die geïnspireerd zijn door de boeken van Robert Ludlum.

(Bron: The Guardian)

Geen opmerkingen: