22 maart 2008

Wordt verwacht 43 (nieuws, 2008)

WIE BESPREEKT DE BESPREKER?

Voor de Amerikaanse Cosmopolitan coördineert hij de boekrecensies. Daarnaast verschijnt hij regelmatig in NBC's Today, CBS' The Early Show en bij CNN om boeken te bespreken. Kortom, John Searles is de Amerikaanse evenknie van 'onze' Susan Smit. Maar we mogen er vanuit gaan dat hij één boek niet zal bespreken: zijn eigen 'Strange But True', dat in het Nederlands niet de titel 'Raar Maar Waar' heeft meegekregen, maar 'Gestolen Tijd'. De filmrechten van 'Gestolen Tijd', dat in augustus 2008 bij De Boekerij zal verschijnen, zijn inmiddels verkocht aan de makers van de film 'Lost In Translation'.

Het verhaal: Na een mysterieuze val uit het raam van zijn appartement in Manhattan trekt Philip Chase tijdelijk in bij zijn moeder, Charlene. Zij is een verbitterde vrouw, die nooit de dood, vijf jaar geleden, van haar jongste zoon Ronnie heeft kunnen verwerken. Alles verandert echter als Ronnies vriendinnetje van de middelbare school, Melissa, op een avond bij hen op de stoep staat en vertelt zwanger te zijn... van Ronnie.

UIT EIGEN TUIN

'Een overrompelend thrillerdebuut' noemt De Boekerij het boek 'Geschonden' van de Amerikaanse freelance journalist Amy MacKinnon. En dat niet alleen: de thriller die in september 2008 in de boekhandel ligt, is volgens de uitgever geschikt voor 'een breed publiek', oftewel voor fans van Harlan Coben en Karin Slaughter tot Minette Walters. Men verwacht nogal wat van deze auteur die met man en drie kinderen net buiten Boston woont en inmiddels werkt aan haar tweede thriller.

Centraal in 'Geschonden' staat Clara Marsh. Zij is begrafenisondernemer. Ze brengt haar eenzame dagen door tussen de doden, die ze zo mooi mogelijk maakt en altijd een laatste groet meegeeft met bloemen uit haar eigen tuin. Ooit heeft zij op deze manier ook een ongeïdentificeerd meisje begraven, dat vermoord was aangetroffen in de nabijgelegen bossen.

Als er jaren later een verband lijkt te bestaan tussen dit naamloze meisje en Trecie, een verwaarloosd kind dat altijd rondom het huis van Clara speelde maar ineens spoorloos verdwijnt, raakt Clara ongewild betrokken bij het onderzoek. Een zaak die steeds meer vuile en donkere kanten krijgt.

Andere nieuwe titels:

Colin Harrison - 'Buiten bereik' (juni 2008)
Philip Kerr - 'Een stille vlam' (juli 2008)
Alicia Giménez Bartlett - 'Hondsdagen' (september 2008)
Phillip Margolin - 'Recht van spreken' (september 2008)

Geen opmerkingen: