02 oktober 2008

Meest verfilmd (nieuws, 2008)

'BESTE SHERLOCK HOLMES OOIT'

Echt origineel is het niet, er zijn immers al honderden verfilmingen van de verhalen rond Sherlock Holmes. De Britse speurder is daarmee de meest verfilmde fictiefiguur ooit. Toch komt in het najaar van 2009 de beste verfilming ooit wereldwijd in de bioscopen. Dat zegt regisseur Guy Ritchie tenminste.

Ritchie, beter bekend als de wettige echtgenoot van popster Madonna, ontvouwde deze week in Londen zijn plannen in het bijzijn van de cast. De hoofdrol, die van de meesterdetective zelf, wordt vertolkt door Robert Downey Jr. Jude Law kruipt in de huid van de beroemde Dr. Watson.

Volgens Ritchie wordt de nieuwste Holmes-versie heel authentiek. ,,Wij doen het meest recht aan de verhalen van de legendarische Arthur Conan Doyle'', zei hij zelfverzekerd. De film wordt dit najaar in Londen opgenomen. Of de bij voorbaat al 'beste Sherlock Holmes-film' ook een succes wordt, is nog maar afwachten. Ritchies film zal het moeten opnemen tegen een andere film over de meesterspeurder die in de maak is, een comedy met Sacha Baron Cohen (bekend van de film Borat) in de hoofdrol.

(Bron: BBC, AD)

Geen opmerkingen: