23 oktober 2008

Parallellen (nieuws, 2008)

TULPENGEKTE

'Het tulpenvirus' van thrillerschrijfster Daniëlle Hermans is verkocht aan de New Yorkse uitgeverij St. Martin’s Press, meldt uitgeverij A.W. Bruna. Op de Frankfurter Buchmesse werd het boek ook verkocht aan Duitsland (Piper/Pendo), Spanje (Roca) en Italië (Piemme).

De thriller over de zeventiende-eeuwse tulpenhandel in Nederland en een moord in Londen in 2007 verscheen dit voorjaar bij A.W. Bruna. ,,Het gebeurt zelden dat je een debuut aan het buitenland verkoopt'', zegt literair agent Paul Sebes, ,,en dan ook nog als eerste aan Amerika. Er zijn zekere parallellen aan te wijzen tussen de ineenstorting van de tulpenhandel in de zeventiende eeuw en de financiële crisis van dit moment, maar de Amerikanen hebben het boek toch vooral aangekocht omdat het een geweldige thriller is.''

Deals in Frankrijk, Kroatië, Hongarije, Engeland, Japan, Australië en Taiwan worden spoedig verwacht, aldus Sebes, zelf auteur van het onlangs verschenen boek ''Bestseller. Wat elke beginnende schrijver moet weten'.

De tweede thriller van Daniëlle Hermans heet 'De watermeesters' en verschijnt in mei 2009 bij A.W. Bruna.

Geen opmerkingen: