06 december 2008

Het oog wil ook wat (nieuws, 2008)

BETER GOED GEJAT DAN SLECHT BEDACHT



















De Amerikaanse schrijfster Stephenie Meyer (34), die in een droom op het idee van de liefde tussen een vampier en een mensenmeisje kwam, verkocht van haar serie 'Twilight'-boeken meer dan acht miljoen exemplaren. Ze hebben 143 weken achter elkaar op de bestsellerlijst van de New York Times gestaan.

In maart 2009 brengt uitgeverij Mynx een nieuw boek van Meyer op de markt, getiteld 'Zielen'. Het boek is, zoals Meyer het zelf zegt op haar website, 'sciencefiction voor mensen die niet van sciencefiction houden'. Het verhaal gaat over de 'gastziel' Zwerver die in het lichaam van Melanie kruipt en met al haar overweldigende emoties te maken krijgt.

'The host', zoals Meyers boek oorspronkelijk heet, heeft op de cover een foto gemaakt door fotografe Claire Artman. Ook de Nederlandse vertaling kreeg die foto mee. En laat die afbeelding nou als twee druppels oogvocht lijken op het plaatje dat staat afgedrukt op 'De beproeving', de tweede thriller van de Nederlandse schrijfster Tess Franke, die eerder dit jaar uitkwam. Kijk maar: de vorm van het oog, de oogharen, de wenkbrauw. De foto is gemaakt door... inderdaad, Claire Artman.

Smaken verschillen, maar kennelijk niet bij uitgeverijen.

Geen opmerkingen: