14 november 2017

Structuur geven (nieuws, 2017)

Killer Woman geeft huiswerk


Schrijfcursussen schieten als paddenstoelen uit de grond. Niet alleen in Nederland, maar bijvoorbeeld ook in het Verenigd Koninkrijk. Want daar moet the chimney eveneens blijven roken. Schrijvers in spe kunnen nu een training krijgen van de uitvindster van Domestic Noir.

Julia Crouch, auteur van thrillers als Hartsvriendin en Verbroken belofte, heeft een online cursus samengesteld die op 8 januari 2018 van start gaat. De twaalf weken durende training is bedoeld voor hen die geen of weinig ervaring hebben met het schrijven van korte misdaadverhalen. Maar de cursus is ook bedoeld voor mensen die korte verhalen hebben geschreven en zich graag laten gidsen in de ontwikkeling van het ambacht door een ervaren auteur.

De training leert cursisten hoe ze een kort thrillerverhaal kunnen schrijven, hoe een structuur en een plot zijn op te bouwen, hoe geloofwaardige karakters moeten worden gecreëerd, hoe je spanning in een verhaal kunt aanbrengen, locaties en de sfeer schetsen, te onderzoeken hoe gevarieerd het thrillergenre is en hoe je kunt 'lezen als een schrijver'.

Gegadigden dienen naast het invullen van een aanmeldingsformulier en het schrijven van een introductiebrief ook een angstaanjagend voorval (fictief of waargebeurd) te beschrijven. De cursus is niet goedkoop: 450 Britse ponden oftewel ruim vijfhonderd euro.

Julia Crouch heeft vijf misdaadromans op haar naam staan. Ze bedacht de naam Domestic Noir voor het genre waarin ze actief is. Sindsdien is de term bijzonder populair onder collega-auteurs en lezers. Crouch geeft talrijke masterclasses en workshops op scholen, universiteiten en festivals. Ze maakt deel uit van het collectief Killer Women en is de drijvende kracht achter de Brighton Crime Wave, een tweemaandelijks evenement in deze Engelse badplaats waar thrillerauteurs lezingen geven en worden geïnterviewd.

Klik hier voor meer informatie over de training. Aanmeldingen voor de cursus dienen uiterlijk 11 december binnen te zijn. 


Geen opmerkingen: